Защо кучето ви се нуждае от собствено кучешко легло? | Блогът на TrendyPet

4 причини защо кучето ви се нуждае от собствено кучешко легло

Често чуваме „Кучетата могат да спят навсякъде“. Факт, могат и го доказват. Може да видите вашия домашен любимец да придремва във всяко кътче на дома, но това не означава, че му е комфортно. Средно кучетата спят около 12-14 часа на ден, а с повишаването на възрастта часовете могат да достигнат 18-20 дневно. Това означава, че те прекарват повече от половината си ден в сън. Затова е и важно да осигурите на кучето си комфортно кучешко легло.

При това положение е редно да се запитаме – нуждае ли се нашият домашен любимец от свое собствено кучешко легло? За да отговорим по най-ползотворния начин на този въпрос, ще ви запознаем с ползите от кучешкото легло:

Всяко куче има нужда от свое кътче

Защо кучето ви се нуждае от собствено кучешко легло? | Блогът на TrendyPet

Макар и да звучи като клише, кучетата също имат нужда от лично пространство и в това няма нищо странно. Кучетата са териториални животни. Те имат нужда да им дадем не само любов, но и свое място за сън и усамотение, като всеки друг член на семейството.

По-добра среда за сън

Както вече казахме, може да срещнем кучето ни да спи и на пода в кухнята, и в колата. Всички тези места обаче не са конкретно пригодени, за да му осигурят достатъчен комфорт и съответно качествен сън. Ако кучето ни няма свое кучешко легло, в по-честите случаи то използва пода като място за спане. В този случай дискомфортът от твърдите повърхности, както и екстремните температури през зимата и лятото, могат да бъдат сериозна пречка за пълноценните сън и почивка на нашия домашен любимец. Кучешкото легло може да предотврати това, осигурявайки необходимите условия за качествен сън.

Защо кучето ви се нуждае от собствено кучешко легло? | Блогът на TrendyPet

От друга страна, кучешкото легло осигурява по-добра среда за сън на кучета в по-зряла възраст. Имайки предвид развитието и износването на ставите при кучетата, след една определена възраст, едно кучешко легло може значително да облекчава техния дискомфорт.

Научете повече за съня на кучетата тук.

По-добра хигиена и запазване на мебелите

Защо кучето ви се нуждае от собствено кучешко легло? | Блогът на TrendyPet

Точно защото меките повърхности са предпочитано място за сън от кучетата, вие често може да
видите своя домашен любимец да се настанява удобно върху дивана, фотьойла и дори вашето
легло. Той просто иска да му е удобно и няма за какво да го виним. Освен това, колкото и да
обичаме своето куче и да сме свикнали с идеята, че щом то е вкъщи, значи ще има и косми,
няма как да си изкривим душата, че не винаги е приятно. Притежанието на кучешко легло може сериозно да редуцира използването на останалата мека мебел вкъщи и да предпази нейното състоянието.

Сън за всички

Деленето на легло с домашен любимец си има и плюсове и минуси. Но гледайки рационално и отговорно, е редно да помислим и за нашия комфорт. Ако спим със своя домашен любимец от началото, когато той е все още „бебе“, то ние изграждаме един вреден навик – животното да има нужда от нас през нощта. Кучето обаче пораства, но с това навика не отминава, а по-скоро се задълбочава.

Сънят със зрял домашен любимец е труден, а понякога дори невъзможен, защото все пак говорим за животно. Затова е препоръчително, кучешко легло да се въведе още от началото на „съвместния“ живот. В началото по-близо до нас, за да осигурим необходимата сигурност, а след това местоположението на леглото може да бъде променено. А крайният резултат – щастливо куче и щастливи собственици.

Изборът на кучешко леглo е важно решение, защото това ще се превърне в любимото място на вашия домашен любимец. Предлагаме кучешки легла във всякакви разцветки и размери, както за най-малките, така и за най-големите! В секцията „Продукти“ може да разгледате всички наши
предложения и да изберете най-хубавото, уютно и удобно легло за своето куче.

Ако пък искате легълцето му да бъде също толкова уникално, колкото е самия ви домашен любимец, то не се колебайте да ни изпратите заявка за изработка по поръчка!

актуално

Прочети също

Зарадвай твоя домашен любимец!

Знаем, че всеки домашен любимец е уникален и именно затова се стремим да създаваме униклани продукти! Подари на своя домашен любимец супер комфортно ръчно изработено легло, играчка или аксесоар, създадени спецаилно за него с много любов! А защо не и с неговото име?

Грабни 10% отстъпка!

Абонирай се и ще получиш код за 10% отстъпка от следващата ти поръчка!

Ръчно изработени продукти за домашни любимци от TrendyPet!

Грабни 10% отстъпка!

Абонирай се и ще получиш код за 10% отстъпка от следващата ти поръчка!