TrendyPet Logo

Идеи за забавления с куче у дома

Студеното зимно време предполага повече забавления с куче у дома и по-малко забавления навън, но оставането у дома често може да бъде доста скучно и за двама ви, ако не знаете какво да правите заедно.

Ако ви е омръзнало да се взирате един в друг на дивана, вижте нашия списък с идеи за забавления с куче у дома.

Скрито съкровище или игра с 3 обърнати купи

Кучетата имат забележително обоняние, в пъти по-развито от човешкото. А какъв по-добър начин да го упражните, от това да си създадете игра, която го използва?

Всичко което ви трябва са 3 непрозрачни купи (може и чаши, кофички от кисело мляко, саксии или каквото друго ви хрумне) и шепа апетитни лакомства. Сигурни сме, че сте виждали тази игра по телевизията. Това което трябва да направите е, да обърнете съдинките към земята, като скриете лакомство под една от тях. Насърчете кучето си да души наоколо. Следващата стъпка е да започнете да размествате местата на купичките. Когато вашият опашатко успее да идентифицира къде е скритото лакомство, го похвалете и му го дайте като награда. Тази игра е добро средство за премахване на скуката и страхотна умствена стимулация за вашето куче.

Credit: Pinterest

Криеница

Вероятно сте харесвали тази игра като сте били дете, така че защо да не ѝ се насладите с вашето куче. За да бъде играта успешна, опашаткото ви трябва да знае основни команди като седни, стой и ела. Заведете кучето си в някоя стая и го помолете да остане на място. След това напуснете стаята и се скрийте на друго място. Когато намерите идеалното скривалище, извикайте името на домашния си любимец, за да го насърчите да дойде и да ви намери. Отпразнувайте постижението с вкусна награда.

Обучение за послушание

Говорейки за команди, тренировката за послушание е страхотен начин да се забавлявате. Независимо дали ще тренирате основни или по-напреднали команди, упражненията ще ви помогнат да затвърдите по-силна връзка и разбирателство помежду ви. Истината е, че кучетата обожават да изпълняват, но е важно да поощрявате постиженията им с награда и щастливо произнесено “Да!” или “Браво!”.  

Игра на въже

Дърпането на въже е от класическите игри с куче и може да изразходва много кучешка енергия. Не се притеснявайте от възбуденото ръмжене на опашаткото – то е игриво и позитивно! Играта е страхотен начин да изморите кучето си, ако то е младо и енергично. Това е една от любимите ни идеи за забавления с куче у дома.

Credit: Pinterest

Пътека с препятствия

Друга игра от списъка ни с идеи за забавления с куче у дома е  пътеката с препядствие. Тази игра е изключително лесна за изпълнение, защото можете да използвате разнообразни мебели и предмети от домакинството. Можете да използвате кашони или столове, под които кучето ви да пълзи или купчина от книги, които то трябва да прескочи. 

Трасето може да бъде толкова просто или сложно, колкото вие прецените.

Credit: Pinterest

Играта с топка – най-любимото от всички забавления с куче у дома

Играта на топка също е от класическите забавления с куче у дома и повечето опашатковци направо я обожават. Все пак, за да не затормозяваме съседите си със излишен шум от удрянето на тенис топка по пода, ви препоръчваме да използвате нашите текстилни топки за игра. Те са напълно безшумни и безопасни. За разлика от тенис топките, които крият риск от задавяне, текстилните ни играчки-топки са меки при натиск, което позволява на кучето ви да ги захапе лесно, без опасност за дишането или здравето му. Напомняме ви, че можете да избирате от над 130 различни цветови комбинации и да зарадвате вашия четириног приятел с висококачествена, ръчно изработена играчка!

актуално

Прочети също

Зарадвай твоя домашен любимец!

Знаем, че всеки домашен любимец е уникален и именно затова се стремим да създаваме униклани продукти! Подари на своя домашен любимец супер комфортно ръчно изработено легло, играчка или аксесоар, създадени спецаилно за него с много любов! А защо не и с неговото име?

Грабни 10% отстъпка!

Абонирай се и ще получиш код за 10% отстъпка от следващата ти поръчка!

Свържи се с нас!