TrendyPet Logo
Пътуване с домашен любимец със самолет или с кола | Блогът на TrendyPet

Съвети за безопасно пътуване с вашия домашен любимец

Пътуването може да бъде стресиращо за мнозина, особено ако вземете предвид смяната на климата, промяната на пейзажа и дългия път. Всички тези фактори са достатъчни, за да ни направят неспокойни, да не говорим за домашните ни любимци. Има моменти, когато домашните любимци трябва да ни придружават при пътувания и това изисква от нас да организираме предварително нашето пътуване с домашен любимец със самолет или с кола.

Всеки вид транспорт има свои собствени уникални характеристики, които ще ви представим накратко в тази статия. Може да стане предизвикателство да пътувате с вашите сладури, така че прочетете нашите подбрани съвети, за да разберете как можете да направите този процес лек и приятен, както за вас, така и за тях.

Необходими артикули за пътуването

Преди да планирате пътуването си, трябва да прецените дали вашият домашен любимец е в добро физическо състояние и достатъчно здрав, за да се впусне, заедно с вас. Ако вашият домашен любимец страда от сериозен здравословен проблем, тогава е най-добре да го оставите у дома или в специален хотел за домашни любимци, същото трябва да направите и, ако домашният любимец е твърде млад или твърде стар. 

Ако имате порода домашни любимци със сплескана муцунка, като мопсове,пекинези, персийски котки или булдог, пътуването със самолет може да бъде много опасно, тъй като те са чувствителни към високи температури и могат да страдат от недостиг на кислород. Затова, не забравяйте да се консултирате с вашия ветеринарен лекар, особено ако това е първият път, когато искате да вземете домашния си любимец в самолет.

След това, ще трябва да проверите дали мястото, до което пътувате, позволява влизането с домашни любимци, тъй като няколко дестинации имат строги правила относно транспортирането на домашни любимци. Хавай, който е свободен от бяс, налага 120-дневна карантина за кучета и котки, докато Уругвай забранява вноса на птици от всякакъв вид. Също и има някои страни, които забраняват пътуването с бойни породи кучета.

Трябва да знаете, че не всяка авиокомпания позволява пътуването с домашни любимци на борда, затова винаги отделяйте време на това да проучите условията на авиокомпанията, с която ще летите или да се консултирате с вашия тур оператор.

Носенето на комплект за първа помощ е от съществено значение, когато пътувате с домашни любимци. В аптечката си трябва да включите марля, капки за уши, пинсети, термометър за домашни любимци, антибиотични мехлеми и други неща за вашия домашен любимец. Консултирайте се с вашия ветеринарен лекар, за да получите пълен списък с медикаменти и пособия, които да вземете със себе си по време на пътуването си.

Добра идея е да подготвите закуската на вашето куче преди полета. Вземете със себе си няколко лакомства и също – вода. Това е отличен начин да поддържате стомаха на кучето си щастлив, докато сте в самолета.

Трябва също така да се уверите, че всички документи са актуални и необходимите ваксини са направени преди пътуването. Около месец и половина преди пътуването, ще трябва да посетите ветеринарен лекар, където на вашия домашен любимец ще бъдат поставени необходимите инжекции, чип и ще бъде издаден ветеринарен паспорт, ако все още тези неща не са направени. Трябва да се уверите, че вашият домашен любимец е ваксиниран не по-рано от една година и не по-късно от 30 дни преди началото на вашето пътуване. 

Чипът също трябва да бъде имплантиран в рамките на поне 30 дни.

Моля, проверете изискванията на страната, която ще посетите с вашия домашен любимец. Някои държави може да имат специфични изисквания, така че е по-добре да сте информирани предварително. Вие също ще трябва да проверите, дали вашият домашен любимец има паразити преди пътуването.

Ще трябва да носите домашния си любимец в чанта или клетка, така че се уверете, че е с правилния размер, за да държите вашия домашен любимец удобно, а също така вземете здрав такъв, за да може да издържи добре пътуването. Трябва да проверите изискванията на авиокомпанията по отношение на размера на клетката/чантата, както и неговия материал, тегло и дизайн. Поставянето на идентификационна информация върху яката на вашия домашен любимец може да е в състояние да спаси живота му в непредвидена ситуация. 

Затова не забравяйте да включите информация като вашето име, адрес, информация за контакт, както и информация за ваксинация срещу бяс в яката.

Пътуване с домашен любимец с кола

Един от най-удобните начини за пътуване с вашия домашен любимец е с кола. Можете лесно да създадете благоприятни условия за пътуване и също така, да можете да спрете, когато е необходимо. Наоколо няма да има непознати, които да дразнят домашния ви любимец, но трябва да имате в предвид няколко правила за безопасност, когато пътувате с вашия домашен любимец чрез автомобил.

Ако карате комби, може да поставите кучето отзад а колата. Не забравяйте да прикрепите специална преграда, за да отделите купето от багажника. Можете също така да избирате от широка гама клетки, за да разположите вашия домашен любимец. Можете да получите специално гумено покритие за пода на багажника, така че клетката да не се плъзга. Някои клетки могат да бъдат прикрепени към столчето за кола, когато пътувате с по-малки животни. Съществуват и чанти, за пътуване на домашни любимци, особено удобни за тези от по-дребните породи.

Използвайте специални колани или колани, които са предназначени за пътуване по пътищата, позволявайки на вашия домашен любимец да бъде безопасно пренасян на задната седалка, без да се задуши или заплита. Спрете на всеки 3 часа или повече, за да дадете на вашия домашен любимец малко вода за пиене, за да не се дехидратира.

Ако пътувате някъде в планината, където има много завои, ето един съвет – не хранете домашния си любимец, непосредствено преди пътуване. Това може да предотврати повръщането и раздразнението на стомаха му, както и да спаси тапицерията на автомобила ви. 🙂

А щом става дума за почивка с котка или куче, посетете www.petfreidnly.bg и разгледайте тяхната селекция от Pet Friendly Хотели.

Пътуване с домашен любимец със самолет

Планирате пътуване с домашен любимец със самолет? Ако пътуването по въздух е опцията, която сте избрали, трябва да знаете, че всяка акомпания има свои собствени изисквания, относно пътуването с домашни любимци.

Някои авиокомпании позволяват единствено пътуване само с дребни породи кучета или котки, под 10 кг. , докато други позволяват да пътувате, дори и с вашия 50-килограмов косматко, поставен в подходяща клетка, в багажника на самолета. Обмисляте да пътувате със самолет и искате да вземете вашия домашен любимец с вас? Чудесно, но не забравяйте да проверите, какви са точните изисквания за безопастност, за да избегнете неудобни ситуации на летището или, дори да не успеете да излетите, в крайна сметка.

Трябва да се направи предварително планиране поне 14 дни предварително за пътуването на вашия домашен любимец с авиокомпанията. Тази услуга също струва и определена сума – отново индивидуално определена от авиокомпаниите. Където и да решите да пътува домашния ви любимец – в кабината с вас, или в багажника, ще трябва да го носите в кош за домашни любимци, с размери, материал и тегло, определено от компанията превозвач.

Вижте основните изисквания на авиокомпаниите относно путуване с домашен любимец със самолет.

Не забравяйте да ваксинирате вашия сладур срещу бяс предварително преди пътуване с домашен любимец със самолет, тъй като без това повечето авиокомпании няма да ви позволят да носите домашния любимец на борда. Изберете директен полет, тъй като това ще ви помогне да избегнете възможността да загубите вашия домашен любимец при трансфер. Опитайте се да запознаете домашния любимец с неговата клетка или чанта преди пътуването, за да избегнете излишен стрес. Също така, не забравяйте да не храните с нищо вашия домашен любимец, няколко часа преди полета.

Заключение

Пътуването с нашите домашни любимци винаги е забавно, просто трябва да приложите правилно горните съвети и трикове и да се уверите, че всичко върви гладко – от началото до края. Желаем ви прекрасно пътуване с вашите сладури, бъдете в безопасност и никога не оставяйте домашния си любимец сам в превозното средство, за да избегнете опасности!

Искате да осигурите комфорта на вашия домашен любимец, по време на пътуване с автомобил? Вземете му прекрасно ръчно изработено легълце, на което пре проспи целия път! Разгледайте нашите налични легълца тук и побързайте, защото бройките са ограничени!

актуално

Прочети също

Зарадвай твоя домашен любимец!

Знаем, че всеки домашен любимец е уникален и именно затова се стремим да създаваме униклани продукти! Подари на своя домашен любимец супер комфортно ръчно изработено легло, играчка или аксесоар, създадени спецаилно за него с много любов! А защо не и с неговото име?

Грабни 10% отстъпка!

Абонирай се и ще получиш код за 10% отстъпка от следващата ти поръчка!

Свържи се с нас!