Предимства на домашно приготвени лакомства за кучета | TrendyPet Блог

Предимства на домашно приготвените лакомства за кучета

Кучето ти със сигурност ще се зарадва на вкусни домашно приготвени лакомства, направени специално за него. Представи си само погледа му, когато му ги покажеш. А сега си представи, че тези лакомства стават бързо и лесно в собствената ти кухня, при това са напълно здравословни. Звучи супер, нали?

Кучетата ни разчитат изцяло на нас, за да им осигурим пълноценно и здравословно хранене. Правилното хранене може да подобри здравето им, да ги направи по-бодри, по-енергични, дори да удължи продължителността на живота им.

Да приготвим сами домашно приготвени лакомства за кучето си съвсем не е толкова трудно, но ползите от това са наистина много. Ето ги и тях:

1. Пълен контрол над съставките и качеството им

Когато приготвяш домашни лакомствата за своя любимец, ти знаеш точно какво ще попадне в стомаха му. Можеш да обърнеш специално внимание на съставките, произхода и качеството им и да избереш най-доброто за своето куче.

Правилният избор на продукти е ключов за домашни любимци с алергии или хранителна непоносимост към храни.

Приготвяйки лакомствата на кучето ти, ти ще можеш да се сбогуваш с редица купешки продукти със съмнителен състав (оцветители и овкусители, консерванти, вредни добавки и др.).

2. Разнообразни вкусове и форми, в които домашния ти любимец ще се влюби

Кучетата обожават наградите и са любопитни по природа. Със сигурност ще ги очароваш с домашно приготвени лакомства с различни форми, вкусове и аромати.

Включването на здравословни лакомства в диетата им носи позитиви, както за физическото, така и за психическото им здраве.

Във времето сам ще разбереш кои съставки и вкусове са любими на твоето куче и какви форми предпочита. Това ще направи дните по-интересни и по-увлекателни и за двама ви.

3. Домашно приготвени лакомства = повече допамин за него и теб

Допаминът е прочут като хормон на щастието и трудно ще откриеш големи дози от него в торбичка награди от зоомагазина. Целият процес около домашните лакомства – от избора на съставки, през приготвянето и до награждаването на любимеца, е вълнуващ както за теб, така и за него.

Трепетът по интересните, ароматни и вкусни лакомства ще стимулира мозъка на кучето ти да произвежда по-големи количества допамин, което ще го задържи доволен и щастлив по-дълго. Всъщност, това важи и за теб…Как? Прочети нататък.

4. Подобри настроението си и се зареди с позитивни емоции

Факт е, че готвенето помага на много от нас да се справят със стреса и негативните емоции. Днес, освен като професия, кулинарство се определя и като хоби, изкуство, дори като форма на медитация.

Проучване, направено от Journal of Positive Psychology гласи, че хората, които редовно се занимават с креативни дейности, каквото е и готвенето, имат по-добро ментално здраве. А колко по-голяма би била насладата от готвенето само, когато готвиш не за друг, а за своето любимото куче.

5. Домашно приготвените лакомства пестят пари

Домашно приготвени лакомства са не само излизат по-изгодно от купуването на висок клас наградки за твоето куче, но също така са по-здравословни, разнообразни и полезни. Възможно е нискобюржетните лакомства в магазините да ни струват по-малко, но консумацията им крие рискове за здравето на домашния ни любимец.

Приготвянето на домашни лакомства и съхранението им в подходящи условия би могло да редуцира разходите, които обичайно даваш за покупка на награди и със сигурност ще се отрази благоприятно не само на портфейла ти, но и на здравето на любимеца ти.

Изпробвайте някоя от нашите подбрани рецепти за домашно приготвени лакомства!

актуално

Прочети също

Зарадвай твоя домашен любимец!

Знаем, че всеки домашен любимец е уникален и именно затова се стремим да създаваме униклани продукти! Подари на своя домашен любимец супер комфортно ръчно изработено легло, играчка или аксесоар, създадени спецаилно за него с много любов! А защо не и с неговото име?

Грабни 10% отстъпка!

Абонирай се и ще получиш код за 10% отстъпка от следващата ти поръчка!

Ръчно изработени продукти за домашни любимци от TrendyPet!

Грабни 10% отстъпка!

Абонирай се и ще получиш код за 10% отстъпка от следващата ти поръчка!