TrendyPet Logo

Как да направите страхотни есенни снимки с куче или коте?

Топлите багри на есента и не до там жаркото слънце, са прекрасни за създаване на уникални фотосесии на открито. Това е може би най-подходящият сезон, да превърнете домашния си любимец в истинска фото-звезда!
Разбира се, снимането на косматите ни приятели често се оказва не особено лесна задача. Точно за това, ви подготвихме списък с насоки, с които да направите страхотни есенни снимки вашето куче или коте.

1. Запасете се с награди, големи дози търпение и/или поискайте помощ от приятел.

Както вече споменахме, снимането на животни си е истинско предизвикателство. Почти невъзможно е да ги убедите да позират, освен ако не сте затвърдили задържането в команда до съвършенство. Е, все пак има различни „хитринки“, с които да накарате домашният си любимец да гледа към камерата.
Най-лесният начин е да помолите приятел да ви направи снимка. Ако косматкото ви вече познава и харесва този човек, вероятно ще вдигне поглед, когато приятелят ви го повика по име.
Наградите също са изпитан и безотказен метод, за да спечелите погледа и вниманието на вашето куче или коте. Можете да поставите лакомство пред обектива или да намажете нослето на животинката с капка фъстъчено масло, за да направите сладки снимки с облизващо се розово езиче.
Все пак, бъдете търпеливи и се пригответе за доста опити, преди да получите (евентуално) един-два сполучливи кадъра.

2. Изберете най-подходящото време за снимки.

Правилната светлина е от огромна важност, за това как ще изглеждат есенните цветове в снимките ви. Най-добре е да направите фотосесията рано сутрин или късно следобед, когато слънцето осветява по-слабо. Ярките слънчеви лъчи намалят жизнеността на цветовете, а и не са препоръчителни за домашните любимци.
От друга страна, облачните дни са изключително подходящи за фотосесии на открито. В тях осветяването по-равномерно, а това прави цветовете на снимките по-ярки.

3. Набележете си красив природен или градски пейзаж.

Когато говорим за красиви природни кадри, няма нищо по-живописно от есенното време. Класическата фотосесия през този сезон включва горски пътеки, есенни листа, тикви, стари селски колиби и плевни.
Все пак, ако нямате гора или село на близо, не се притеснявайте – винаги може да заведете четириногия си приятел на фотосесия в градски условия. Такъв тип кадри носят по-модерно усещане и ще ви накарат да погледнете познатото място по нов и нестандартен начин. Градски улици, кафенета, паркове, площади – всичко е въпрос на вашето въображение!

4. Позирайте с вашето куче или коте.

Всеки собственик на домашно животно би потвърдил, че кучето и котката са пълноправен член на семейството. Ако и вие споделяте това мнение, не пропускайте да си направите семейна фотосесия сред цветните багри на есента.

5. Снимайте от много нисък или от много висок ъгъл.

Правилното позициониране на обектива е от ключово значение, независимо дали снимате предмети, хора или животни.
Ако по земята има много паднали листа, снимайте опашаткото от високо и оставете повече въздух пред и зад него, за да ги подчертаете.
Ако сте избрали горски пейзаж и искате да превърнете цветните корони на дърветата във фон на вашите снимки, снимайте домашния си любимец от много нисък ъгъл. Тази техника оптически ще скъси разликата във височините между животното и клоните на дърветата и ще ви помогне да създадете страхотни есенни снимки на вашето куче или коте.

6. Използвайте дрешка или интересен аксесоар.

Не подценявайте силата на правилния реквизит! 😉 За да създадете по-нестандартни и артистични снимки, подберете на своята фото-звезда тематичен аксесоар. Сладурски пуловер или плетен шал биха били чудесен щрих, допълващ есенното усещане в снимките ви.

7. Снимки действие – уловете момента!

Какво по-хубаво от снимки, които успяват да уловят енергията на вашето куче или коте. Най-лесният начин е да се отдалечите, да повикате любимеца си към вас и да се опитате да го снимате в движение. Ако животинката ви умее да изпълнява някакви интересни трикове – да стои на задните си крака или да хваща топка във въздуха, тук е моментът да ги използвате. Не се притеснявайте да вкарате най-разнообразни играчки в действие.

8. Мислете нестандартно.

Природата ни предоставя най-разнообразни възможности за естествен реквизит, само трябва да ги видите. Позиционирайте опашаткото на отрязан дънер или сложете есенно листо на главата му и снимайте. Възможностите са наистина много. Не се притеснявайте да експериментирате!

9. Не забравяйте да се забавлявате.

Не превръщайте желанието ви за перфекти кадри в отегчение за вашия най-добър приятел и не се ядосвайте, ако снимките не се получават както ви се иска. Най-важното е и двамата да се забавлявате. Една от причините, поради които толкова обичаме любимците си, е че ни карат да се смеем. Насладете се на времето заедно и се опитайте да уловите тяхната шантавост, лудост и непринуден дух.

10. Не пренебрегвайте чара на домашния уют.

Въпреки, че цветните листа на дърветата най-силно подчертават духа на есента, не пренебрегвайте домашната среда. Защо не се настаните удобно на дивана или не снимате вашето куче или коте как си подремва в любимото си легълце от TrendyPet?!

актуално

Прочети също

Зарадвай твоя домашен любимец!

Знаем, че всеки домашен любимец е уникален и именно затова се стремим да създаваме униклани продукти! Подари на своя домашен любимец супер комфортно ръчно изработено легло, играчка или аксесоар, създадени спецаилно за него с много любов! А защо не и с неговото име?

Грабни 10% отстъпка!

Абонирай се и ще получиш код за 10% отстъпка от следващата ти поръчка!

Свържи се с нас!