Интересни игри с котка | TrendyPet

Интересни игри с котка

Всеки, който някога е гледал котка, знае, че котките обожават да играят. Тяхната пъргавина е не само забавна за гледане, но има редица психически и физически ползи за здравето им. Все пак котките разполагат със силно развит хищнически инстинкт.
Ако търсите идеи как да се забавлявате заедно, прочетете нашите предложения за интересни игри с котка и вижте коя е най-любима на вашия мъркащ приятел.

Преследване на плячка във въздуха

Твърди се, че по темперамент котките се делят на два вида – ловци или хищници. Първите предпочитат да ловуват във въздуха, а вторите по земята. За да разберете към кой от двата типажа спада вашия котешки любимец, определено трябва да пробвате различни игри с котка.

Преследването на плячка във въздуха обичайно допада на по-енергичните и темпераментни котешки представители. За целта ще ви трябва въже и играчка, която да закачите в края му. След това привлечете интереса на котката си, като бързо повдигате и спускате въжето, с пружиниращи движения в различни посоки. Вашият космат приятел трябва да се втурне след нея, дори да скочи, за да хване “плячката си”. 

Ако котето ви е по-енергично, определено ще хареса тази игра. 

 

Котка гони мишка

Ако котето ви е сред “хищниците” ще предпочита да преследва плячката си по земята. Тази игра много прилича на предходната, но разликата е, че трябва да движите въжето така, че играчката в края му да се допира до пода. Ако играта се харесва на любимеца ви, вероятно ще приклекне в поза “дебнене”, а след това се втурне да я гони. За целта можете да използвате и класическото за котките кълбо прежда.

 

Ако търсите универсална играчка, с която можете да играете на различни игри с котка,  както по земята, така и във въздуха, определено трябва да разгледате нашите текстилни топки за игра!

Те са изработени ръчно, в интересни десени и цветове, а в края им е прикрепена връв, за по лесни игри с котка.

Текстилните топки за игра са страхотен начин да спечелите интереса на всяко коте, било то “хищник” или “ловец”. Още едно тяхно приложение, което със сигурност трябва да опитате е:

 

Класическата игра на топка

Кой каза, че играта на топка е само за кучетата?! Хвърлете играчката по пода и вижте как котката ви ще реагира. Е, не очаквайте, че ще я върне веднага, но може да се опитате да я научите, като я приканвате с вкусно лакомство в ръка.

 

Игра с лазер

Играта с лазер е сред любимите на повечето котки. Трябва просто да насочите лазера към пода или към стената и да започнете да го движите енергично. Почти сигурно е, че котката ви ще започне да гони светещата точка. Играта е изключително забавна за гледане, но само внимавайте светлината от лазера да не попада в очите на домашния ви любимец.

 

Игри с котка на смартфон или таблет

Ето и едно съвременно предложение за интересни игри с котка, по които мъркащите ни приятели направо полудяват. Има голямо разнообразие от игри за коте, които можете да изтеглите безплатно от AppStore или Google Play. Покажете на любимеца ви движещите се рибки или мишки по екрана и сами се убедете с какъв интерес котето ще се опитва да ги улови.

 

Играчки за катерене

Котките обичат да се катерят и многоетажните стълби за драскане и катерене са перфектни за това. За да направите преживяването им по-интересно, можете да скриете лакомства на различните нива.

 

Игри с котка със смачкана хартия или хартиена торба

Едно от най-характерните неща при котките, е че реагират при шумове. Експериментирайте и смачкайте лист хартия, а после го подхвърлете в котешките лапи. Вероятно котетото ви ще е запленено от тази толкова интересна шумяща играчка. Друга идея е да поставите на пода хартиена торба (като отвора ѝ трябва да е позициониран странично), да скриете лакомство в нея и да наблюдавате как котето ви преминава през шумящия тунел към плячката си.

актуално

Прочети също

Зарадвай твоя домашен любимец!

Знаем, че всеки домашен любимец е уникален и именно затова се стремим да създаваме униклани продукти! Подари на своя домашен любимец супер комфортно ръчно изработено легло, играчка или аксесоар, създадени спецаилно за него с много любов! А защо не и с неговото име?

Грабни 10% отстъпка!

Абонирай се и ще получиш код за 10% отстъпка от следващата ти поръчка!

Ръчно изработени продукти за домашни любимци от TrendyPet!

Грабни 10% отстъпка!

Абонирай се и ще получиш код за 10% отстъпка от следващата ти поръчка!