7 ползи да имаш домашен любимец, който ще те направят по-здрав и щастлив! | Блогът на TrendyPet

7 начина, по които вашият домашен любимец ви прави по-щастливи и по-здрави

Притежаването на домашен любимец е голяма отговорност, независимо дали сте гледач на котка или отдаден собственик на куче. Това, което може да не осъзнавате, е, че както вие се грижите за вашия домашен любимец, така и вашият домашен любимец може да се грижи за вас – както психически, така и физически. Ще ви представим 7 ползи да имаш домашен любимец и, как той може да ви помогне да бъдете по-щастливи и по-здрави.

1. Собствениците на домашни любимци имат по-положителен поглед върху живота.

Взаимодействието с естествения свят – независимо дали прекарвате деня на плажа или разхождате кучето си – е свързано с по-добро психично здраве и подобрено благосъстояние. Когато се чувстваш добре, виждаш света в различна светлина. Слънцето грее малко по-ярко и се чувствате удовлетворени и вдъхновени от живота. Прекарването на време с вашия домашен любимец означава да прекарвате повече време в добро настроение. Въпреки това, ако изпитвате сериозни емоционални проблеми, консултацията с терапевт може да бъде нещо, което трябва да имате обмислите.

2. Времето, прекарано с домашен любимец може да помогне за облекчаване на стреса.

Въпреки че притежаването на домашен любимец е свързано с голяма отговорност, то също може да бъде чудесно средство за облекчаване на стреса. Вашият домашен любимец никога няма да ви съди или да бъде разочарован от вас – всичко, което иска, е да му отвръщате със същата безусловна любов, с която той ви дарява. Това без съмнение може да облекчи стреса и емоционалното ви напрежение, да намали тревожността и дори да засили имунната ви система. Многобройни проучвания върху взаимодействията човек-животно показват увеличаване на производството на окситоцин, който играе ключова роля в борбата на стреса и последиците от напрегнатото ежедневие.

3. Грижата за домашен любимец ви помага да бъдете по-организирани и дисциплинирани.

Всеки собственик на куче може да потвърди, че кучетата са създания на навика. Те обичат да ядат по едно и също време всеки ден и винаги ще очакват вечерната си разходка в обичайния час. Наличието на домашен любимец в живота ви може да ви помогне да внесете организираност и дисциплина в живота си, която може да бъде от полза за вашето собствено здраве и благополучие. Изграждането на рутина около навиците за хранене и упражнения на вашия домашен любимец, може да помогне за справне с тревожността или депресията. Простото взаимодействие с вашия домашен любимец може да увеличи производството на серотонин и допамин в мозъка, както и за по-голямо облекчаване на стреса.

4. Наличието на домашен любимец подпомага социални ни живот.

Всички се чувстваме притеснени от време на време, но ако ви е трудно да започнете разговор с непознат, наличието на домашен любимец може да предостави множество интересни начина да стопите ледовете. От една страна, домашните любимци са чудесно и интересно начало на разговор. Второ, извеждането на вашето куче на ежедневната му разходка е чудесна възможност да се срещнете с други хора, с които по всяка вероятност ще имате сходни интереси (защото все пак сте собственици на опашатковци). По този начин може да изградите социални взаимотношения, да създадете приятелства, както и да ви се отворят някои страхотни възможности!

5. Да бъдеш собственик на домашен любимец е свързано с по-добро сърдечно-съдово здраве.

Въпреки че сте собственик на домашен любимец идва с дълъг списък от ползи за психичното здраве, да имате домашен любимец може да бъде от полза и за вашето физическо здраве – по-специално за това на вашето сърце. Многобройни проучвания показват положителна връзка между притежаването на домашни любимци и подобреното сърдечно-съдово здраве. Собствениците на домашни любимци може да имат по-ниско кръвно налягане, по-здрави липидни профили и по-благоприятен отговор на стреса. Комбинирани, тези ползи могат да допринесат и за намаляване на риска от сърдечен удар, както и други сърдечни болести.

6. Грижата за домашен любимец може да ви помогне да станете по-добър човек.

Да имате домашен любимец със сигурност може да стопли сърцето ви и да ви направи по-добър човек. Проучване на BarkBox сред над 1000 собственици на домашни любимци разкри, че 93% могат да посочат поне един начин, по който техният домашен любимец ги е направил по-добри хора. Това, че сте собственик на домашни любимци, изисква от вас да развиете чувство за лична отговорност и привързаност за друго живо същество. Научавате важни междуличностни умения като търпение, разбиране и съпричастност, които много добре биха могли да се пренесат във вашите лични взаимоотношения с хората.

7. Собствениците на домашни любимци имат неограничена безусловна любов.

Освен всички ползи за физическото и психическото здраве, които идват стова да си собственик на домашни любимци, може би най-важното е безусловната любов, която се научавате да давате, като имате домашен любимец в живота си. Наличието на домашен любимец ви кара да се чувствате необходими и ви осигурява ценно приятелство, което може да помогне за запълване на празнотата от самота и изолация. Вашият домашен любимец не просто ви обича с цялото си сърце и не иска нищо в замяна!

Искате да му отвърнете със същото и да му покажете безусловната си любов? Подарете му прекрасно ръчно изработено легълце, създадено специално за него! Разгледайте нашите налични легълца тук и побързайте, защото бройките са ограничени!

В края на деня няма нищо по-хубаво от това да бъдеш посрещнат на вратата от любяща, косматa муцунка и размахваща се опашка. Просто, да имате домашен любимец в живота си означава, че никога не сте сами и и ви гарантира, че ще изпитате някои научно подкрепени ползи да имаш домашен любимец. Ако все още не сте собственик на домашен любимец, но сте мислили за това, посетете местната служба за спасяване на животни и добавете нов член към семейството си. Вие ще спасите живот и вашият домашен любимец ще ви благодари по всички изброени по-горе начини!

актуално

Прочети също

Зарадвай твоя домашен любимец!

Знаем, че всеки домашен любимец е уникален и именно затова се стремим да създаваме униклани продукти! Подари на своя домашен любимец супер комфортно ръчно изработено легло, играчка или аксесоар, създадени спецаилно за него с много любов! А защо не и с неговото име?

Грабни 10% отстъпка!

Абонирай се и ще получиш код за 10% отстъпка от следващата ти поръчка!

Ръчно изработени продукти за домашни любимци от TrendyPet!

Грабни 10% отстъпка!

Абонирай се и ще получиш код за 10% отстъпка от следващата ти поръчка!