Първата среща на котка и куче - как да се подготвите? | Блогът на TrendyPet

5 начина да се подготвите за първата среща на вашата котка и куче

Най-вероятно всички сме гледали филма “Котки и кучета” и мнозина вярват, че между котка и куче никога не би могло да има разбирателство, дори ако са в едно домакинство. Хората често казват, че те винаги са били врагове, но не е съвсем така – котките и кучетата са способни да изпитват емоции и да изразяват обич по начин, подобен на човешкия. Въпреки че двете същества говорят напълно различни езици, връзката между тях би могла да стане много силна.

Нещо, което трябва да имате предвид, когато притежавате котка, е, че те са естествено потайни и често непредсказуеми. Това е в контраст с кучетата, които са общителни и териториално настроени. Това обаче не означава, че двамата не могат да съжителстват, ако им помогнете да се свикнат един с друг. За щастие, тази статия може да ви помогне да създадете по-добри отношения между вашата котка и куче.

1. Помислете за личността над породата при вървата среща между котка и куче

Първата среща на котка и куче - как да се подготвите? | Блогът на TrendyPet

Мнозина вярват, че бездомните кучета и котки никога не биха могли да се разбират помежду си, дори ако са в едно домакинство. Все пак, не бива да позволяваме произходът им да ни отклони да видим истинската им личност. Въпреки че може да бъде предизвикателство да се ориентирате с някои кучета, проучването кои породи кучета са най-склонни да се разберат с котки може да ви помогне да избегнете трудни моменти във вашия дом.

Колко добре кучето може да се свърже с котка, се определя от техния характер и личност. След като намерите куче, което е много териториално настроено, пригответе се епична борба, защото то не е подходящата порода, която да съжителства с котки. Също така, по-възрастните кучета е по-вероятно да стоят далеч от котенца.

Това означава, че ако вашият домашен любимец не съвпада с другия, не трябва да го насилвате. За да държите животните разделени, винаги трябва да имате резервен план, като например различни стаи или врати, за да избегнете напечени ситуации.

2. Дресирайте вашето куче, преди срещата с котка

За да се разбира с котка, вашето куче трябва да се научи как да контролира импулсите си. Може да успеете да го научите на това, като наблюдавате котката! Например, когато го видите да скача след паднала от кухненския плот или масата храна – това са червени светлини (поведения), които той ще повтаря, когато се сблъска с котка. Научете го как да се подчинява на различни команди, от „ела“ и „седни“ чак до „пусни“. Уверете се, че времето, което вашето куче прекарва с котката, ще бъде възнаградено – това ще направи и двамата щастливи.

3. Накарайте котката и кучето да следват естествените си инстинкти.

Първата среща на котка и куче - как да се подготвите? | Блогът на TrendyPet

Виждали ли сте някога бебе да спре да плаче, след като майката го прегърне? Причината, поради която бебетата правят това, е, че разпознават миризмата на майката още от раждането. Някои хора използват това в своя полза, като носят мръсната или изпотена риза на майката на бебето си, за да ги успокояват, когато останат сами. Това е така, защото те свързват миризмата на майка си със защита и спокойствие.

Ето какво трябва да направите, когато искате кучето ви да се разбира с котката ви.

За да облекчите любопитството им, оставете кучетата да помиришат играчките и спалното бельо, където е пребивавала котката, преди да преминат към запознанство. Правейки това, вие ще задоволите любопитството на кучето и ще предотвратите евентуални сблъсъци, когато те се срещнат вашета котка и куче.

4. Уверете се, че сте подготвили кучето си, преди да срещне новия си приятел

Подгответе се за първата среща, като изведете кучето си на разходка. Накарайте го да изхаби излишната енергия, разбира се разумното. Кучето няма да има достатъчно енергия, за да се захване да играе и преследване котката, така че е по вероятно да избегнете излишната драма. 

5. Помислете за възрастта на вашата котка и куче

По-възрастните котки може да бъдат по-притеснителни и страхливи. За сметка на това, по-младите са склонни да бъдат по-спокойни и срещата с кучета по-скоро да пропуди интереса им.

От друга страна пък, младите кучета могат да бъдат по-експресивни и лесно да уплашат котката с поведението си. Затова би било добре, още от малки, да бъдат добре възпитани и да знаят прости команди. С възрастните кучета би ви ило една идея по-лесно, тъй като те са по-оседнали и най-вероятно, вече са имали срещи с други котки, като тези, които живеят на улицата.

Първата среща на котка и куче - как да се подготвите? | Блогът на TrendyPet

Най-добрия вариант е, ако кучето и котката имат възможността да отрастнат заедно. Тогава със сигурност те ще изградят силни и стабилни взаимотношения и ще си бъдат, като най-добри приятели!

Независимо, дали имате котка или куче, вие бихте могли да му покажете безкрайната си любов, като го дарите с прекрасно ръчно изработено легълце от TrendyPet! Предлагаме такива за дребни породи кучета и котки, средни и едри породи кучета! Разгледайте нашите налични легълца тук!

актуално

Прочети също

Зарадвай твоя домашен любимец!

Знаем, че всеки домашен любимец е уникален и именно затова се стремим да създаваме униклани продукти! Подари на своя домашен любимец супер комфортно ръчно изработено легло, играчка или аксесоар, създадени спецаилно за него с много любов! А защо не и с неговото име?

Грабни 10% отстъпка!

Абонирай се и ще получиш код за 10% отстъпка от следващата ти поръчка!

Ръчно изработени продукти за домашни любимци от TrendyPet!

Грабни 10% отстъпка!

Абонирай се и ще получиш код за 10% отстъпка от следващата ти поръчка!