5 начина да научим децата, как да се отнасят с животните | Блогър на TrendyPet

5 начина да научим децата, как да се отнасят с животните

И децата, и животните са подаръци на този свят и, като родители, ние искаме да научим децата, как да се отнасят с животните и да уважават личното им простанство, когато ги срещат. Тези срещи обаче не винаги са приятни, тъй като, ако не внимаваме, детето може да остане с много грешни представи за животните около нас. Ето 5 начина да научите децата, как да се отнасят с животните.

Образовайте ги и говорете за това

Децата се научават да разпознават животните и животинските звуци, когато са още малки. Научете ги на повече от това, като например кои животни са опасни и кои са безопасни и, как да разбират, кога да бъдат внимателни. Това ще им помогне да се научат как да взаимодействат с животните по конструктивен начин, а не да ги приемат само за добро или само за лошо. Част от това образование е и за вас. Трябва да се научите, какво да очаквате от децата и да не ги притискате, преди да са готови за първата си среща с животинка.

Започнете с малко

Не искате да претоварвате детето си или животните. Ето защо трябва да започнете с малко, когато запознавате децата си с различни домашни любимци. Започнете с животни, като хамстери или игриви кученца, и създайте безопасна и привлекателна среда. В идеалния случай детето ви ще има добро изживяване и ще продължи да има по-положителни взаимодействия, тъй като за него ще е ново приключение.

Домакинска работа

Животните, особено домашните любимци, изискват грижи. Можем да научим децата, как да се отнасят с животните , като ги включим в грижата за тях. Това ще животните редовна част от живота и ще помогне на детето ви да се научи на отговорност. Някои прости, удобни за децата домакински задължения включват:

  • почистване след вашия домашен любимец
  • редовно хранене на вашия домашен любимец
  • разходка на вашия домашен любимец
  • ресане и къпане на вашия домашен любимец
  • придружаване на ветеринар (ако става дума за стандартен преглед)
  • игра с домашния любимец

Осигурете безопасна среда

Вашето дете може да не е наясно, какви признаци показват животните, когато са раздразнени и агресивни. Те може също да не са наясно, с кои животни е безопасна играта и кои трябва да бъдат оставени на мира. Ваша е отговорността да наблюдавате внимателно всички взаимодействия на вашето дете с животните, докато не е готово да взаимодейства с тях самостоятелно. Ако нещо се влоши, можете да се намесите, за да деескалирате ситуацията, преди тя да се превърне в нещо опасно и с последствия.

Работете с животни извън дома

Понякога не е възможно да имате животни в дома си поради различни прични и ограничения. Ако сте в тази ситуация, можете да покажете на детето си, че ние, като хора, трябва да помагаме на космати, люспести и пернати същества, като организирате различни дейности, като например – разходка в парк, зоопарк или зоокът или среща с приятели, които имат домашни любимци.

Всички същества на планетата заслужават любов. От нас, като родители, зависи да създадем добри взаимоотношения между нашите деца и животните, така че децата ни да растат, за да насърчават същите ценности, които правим и ние. Тези съвети биха били перфетните стартиращи начина да научим децата, как да се отнасят с животните.

Искате да зарадвате вашия домашен любимец? Подарете му прекрасно ръчно изработено легълце, създадено специално за него! Разгледайте нашите налични легълца тук и побързайте, защото бройките са ограничени!

актуално

Прочети също

Зарадвай твоя домашен любимец!

Знаем, че всеки домашен любимец е уникален и именно затова се стремим да създаваме униклани продукти! Подари на своя домашен любимец супер комфортно ръчно изработено легло, играчка или аксесоар, създадени спецаилно за него с много любов! А защо не и с неговото име?

Грабни 10% отстъпка!

Абонирай се и ще получиш код за 10% отстъпка от следващата ти поръчка!

Ръчно изработени продукти за домашни любимци от TrendyPet!

Грабни 10% отстъпка!

Абонирай се и ще получиш код за 10% отстъпка от следващата ти поръчка!