Осиновяване на домашен любимец от приют! | Блогът на TrendyPet

4 неща, които трябва да имате предвид, преди осиновяване на домашен любимец от приют

Вълнението от първата ни среща с новия ни домашен любимец винаги ще бъде топъл спомен и ще бъде завинаги в нашите сърца. Тръпката, безсънните нощи, отброяването на дните до първата среща, първата ваксина, разходка и всички останали прекрасни мигове са само част от това да имаш домашен любимец. Но това не е само “цветя и рози” и, ако трябва да бъдем честни, да имаш домашен любимец си е и до голяма степен предизвикателство и изпитание за волята. Особено, когато става въпрос от осиновяване на домашен любимец от приют или от улицата.

Затова ви представяме 4 неща, за които трябва да помсилите, преди осиновяване на домашен любимец от приют, чрез които може да си спестите някои изненади или неприятни моменти.

1. Истината е, че поемате ангажимент.

Работата е там, че в момента, в който се сдобиете с новия си домашен любимец от приют или от улицата, или откъдето и да е другаде, вие вече сте отговорен за неговото бъдеще и живот. С отглеждането на домашни любимци идват и много задължения и ангажименти, като редовни разходки, хранене, грижа за здравето, игри и още куп неща.

Отглеждането на домашен любимец никак не е лесна задача. Трябва да се има в предвид, че не всеки човек е склонен да отдели времето си или, дори няма тази възможност. Може, дори да не го осъзнава…Именно заради това, всеки, който обмисля да се сдобие с домашен любимец от приют, трябва сериозно да се замисли, дали има времето и средставата, а и желанието и търпението, за това.

Животинките в приюти могат да бъдат доста травмирани от минали преживавания, или от самия приют, както и да имат някои здравословни проблеми. Трябва да сте наистина сигурни, че можете да си позволите осиновяване на домашен любимец от приют и да го отглеждате вкъщи, за да го дарите с любовта, която заслужава. Сигурни сме, че той би ви отвърнал със същото!

2. Пригодете дома си, да бъде удобен за живот с домашен любимец

Бъдете сигурни – целия процес по осиновяване на домашен любимец от приют и запознаването с новия му дом, ще бъде едно наситина стресиращо за него преживяване. Затова е нужно предварително да сте се подготвили за това.

На първо място, препоръчваме ви да махнете за известно време всички клими и постелки, до които вашия нов приятел би имал достъп. Възможно е той изобщо да не е научен къде се пишка и, къде не, та именно затова, изпреварете събитията. Ако в някакъв момент разберете, че той се учи бързо и не би направил такава беля, може да ги върнтете.

Също така, трябва да приготвите за него купичка за хранене и такава за вода – такива, които са специално за него и не са позлвани от други животни. Домашния любимец може да надуши миризмата на други животни и да откаже да ги използва.

Погрижете се дома ви да е комфортен за домашния ви любимец, като му вземете и удобно легълце, което ще се превърне в неговото “кътче”! Нашите биха свършили повече от префектна работа, защото са супер меки, удобни и на всичкото отгоре, са и с възможност за изваждане на възгланвиците от калъфите, за по-лесна поддръжка! Разгледайте ги тук и изберете перфектното легълце за вашия нов приятел!

3. Имайте впредвид размера и нрава на домашния любимец

Трябва да се има впредвид, дали в семейството ви и дома ви живеят деца или имате и други домашни любимци, преди осиновяване на домашен любимец от приют. Това не винаги трябва да бъде червена линия, но е хубаво да помислите за някои неща.

Знаем, как може да ти се разтопи сърцето, когато видиш бездомна и тъжна животинка, в какъвто и размер и вид да е тя. Въпреки това, винаги трябва да помислите сериозно за размера и държанието на животното, а още повече и, ако имате други животни или деца вкъщи.

Това е важно защото, ако вземете например двърде голямо куче, а живеете в малък апартамент, то може да не се чувства комфортно. Също така, то би имало и нужда от по-дълги разходки, особено ако е малдо, но не се знае, дали вие бихте имали време за това.

Наблюдавайте и държанието на животното в приюта. Ясно е, че със сигурност средата там може да ги прави нервни или плашливи, но наблюдавайте, дали съществува поведение на агресия. Това е много важно, ако имате дете у дома или друга животинка.

Всички заслужават любов, така е…но трябва и да бъдем предпазливи и да гарантираме безопастността на нашите близки, когато става дума за осиновяване на домашни любимци.

4. Всяко животно се нуждае от възпитание и основно обучение

Всеки домашен любимец от приют идва със свои собствени убеждения и навици. Не винаги обаче, те съвпадат с вашите и с правилата на вашия дом.

Подгответе се с търпение и не отлагайте възпитанието на вашия домашен любимец, дори и минута. Колкото и да е сладък и мил, трябва да е наясно, че вие сте “шефа на глутницата” и той трябва да играе по вашите правила, а не вие по неговите. Трябва да изградите респект.

Бъдете сериозни и не се притеснявайте да се скарвате на вашие домашен любимец, когато направи беля и съответно, не пропускайте да го наградите, когато изпълни правилно дадена задача. Той трябва да разбере естествено, кое е добре и кое е лошо. Гарантираме ви – плясване по дупето с ръка (в рамките на допустимото), няма да го травмира или нещо подобно. Ако това нещо не ви е приятно изобщо и не бихте искали да го правите, то ето един трик : навийте руло вестник и го “бийте” по дупето с него. Това не би му причнило никаква болка, но шума на вестник и дори вида му, ще е знак за домашния ви любимец, че е нещо, което не бива да се прави отново.

Разберете, че ако не го направите, домашни ви любимец може абсолютно да ви се “качи на главата”, като прави такива неща, които дори не минават през ума ви.

Заключение

Това са 4-те неща, за които трябва да помислите, преди да осиновяване на домашен любимец от приют. Също така, има много повече неща, които трябва да се вземат предвид – конслутирайте се с ветеринари, опитни родители на домашни любимци и такива, които имат опит с животни от приюти или от улицата. Това би могло да ви даде информация от първо лице, която да бъде от голяма полза.

Постете “Редом”, където ще можете да разберете за много кученца и котекца, търсещи дом, както и да направите дарение, за да им помогнете, ако не бихте могли да си вземете едно.

актуално

Прочети също

Зарадвай твоя домашен любимец!

Знаем, че всеки домашен любимец е уникален и именно затова се стремим да създаваме униклани продукти! Подари на своя домашен любимец супер комфортно ръчно изработено легло, играчка или аксесоар, създадени спецаилно за него с много любов! А защо не и с неговото име?

Грабни 10% отстъпка!

Абонирай се и ще получиш код за 10% отстъпка от следващата ти поръчка!

Ръчно изработени продукти за домашни любимци от TrendyPet!

Грабни 10% отстъпка!

Абонирай се и ще получиш код за 10% отстъпка от следващата ти поръчка!